Archív tartalom!
A Somogyi-könyvtár honlapja: http://www.sk-szeged.hu
 
Somogyi-könyvtár Virtuális kiállítóterem A hónap könyve Tari Annamária: Y generáció 2018 április 22. (vasárnap) 
Akadálymentes változat 
Tari Annamária: Y generáció
2010. szeptember

Miért? Miért? Miért? Kérdezgeti folyton a hároméves, hogy megértse hogyan is működik a világ.  Miért van ősz? Miért is kell felvenni esőkabátot, elpakolni a játékokat? Miért kell köszönni? Miért kell lefeküdni?

Tari Annamária: Y generációAztán elröppen néhány évtized, és az imént még éppen válaszolgató szülők kérdezgetik egyre:
Miért nem olvas? Miért inkább chatel? Miért magányos? Miért jár feketében? Miért lóg a neten?  Miért nincs munkája? Miért nem eszik? Miért nem talál társra? Miért dolgozik egyhuzamban 16 órát?

És végül....Miért nem boldog?

Tari Annamária gyakorló pszichológus, pszichoterapeuta könyvében többek között ezekre a kérdésekre is keresi a választ. Természetesen mindez nem csak a szülőknek szól. A 20-as, 30-as generáció is sokat tudhat meg önmagáról a sorokat olvasva, de azok számára is tanulságos olvasmány, akik arra kíváncsiak, milyen társadalmi, gazdasági és lélektani jelenségek teszik világunkat, környezetünket olyanná, amilyen.
Az Y generáció tagjai az 1982 után született gyerekek. A külön fejezetekben feldolgozott jelenségek azonban a fiatal harmincas korosztályt is érintik.

A szerző gyakorlati példákon keresztül mutatja be, hogyan alakítja át az információs társadalom személyiségünket, kapcsolatainkat, gondolkodásunkat. Számos téma szerepel a széles palettán a vámpírimádattól a kapunyitási pánikig. Bizonyára mindenki talál kedvére valót.

Kecskeméti Zsuzsanna

 

Gyorskeresés

Részletes keresés

Online hosszabbítás

Olvasójegy vonalkódja
Jelszó
Segítség

Hírlevél
A hónap könyve

Banner