Archív tartalom!
A Somogyi-könyvtár honlapja: http://www.sk-szeged.hu
 
Somogyi-könyvtár Örökbefogadás 2018 április 22. (vasárnap) 
Akadálymentes változat 
Könyvek örökbefogadása

Akik már örökbe fogadtak

Kérjük, támogassa Ön is a Somogyi-könyvtár értékeinek megmentését, hogy még sok generáció használhassa és élvezhesse a könyvtár többszáz éves kincseit.

A Somogyi-könyvtár meghirdeti a könyvek "örökbefogadásának" lehetőségét, ezáltal is szorosabb és személyesebb kapcsolódást kíván kialakítani a Város, a Város polgárai, civil szervezetei, vállalkozói és a könyvtár között.

Járuljon hozzá egy-egy kötet restaurálásához, segítse ezzel értékmentő, értékőrző tevékenységünket!

Az örökbefogadó személyiség (intézmény, alapítvány, civil szervezet) neve regisztrálásra kerül az ’Örökbefogadási anyakönyv’-ben és a katalógusban is, az örökbe-fogadás tényét oklevéllel ismeri el a könyvtár.
A támogató - örökbefogadók nevét, amennyiben a támogatók is hozzájárulnak, a könyvtár szerepelteti honlapján.
Abban az esetben, ha az örökbefogadó egy-egy kötet teljes restaurálási költségét fedezi, az örökbefogadás tényét elismerő oklevél mellé a kiválasztott kötet címlapjának hasonmását is ajándékba kapja.

A könyvtár honlapján folyamatosan közzéteszi a restaurálásra váró ritkaságok listáját, a megmentésükhöz, megjavításukhoz szükséges összeg megjelölésével. Ebből a kínálatból választhat szíve és pénztárcája szerint a támogató-örökbefogadó.

A támogatást, hozzájárulást, örökbefogadási adomány összegét a Szegedi Somogyi-könyvtárért Közhasznú Alapítvány számlaszámára: OTP 11735005-20409528 lehet befizetni, mely összeg után adókedvezményt lehet igénybe venni.

Az értékmentő örökbefogadási tevékenység megkezdését 500 000 Ft-tal támogatta a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma és a Nemzeti Kulturális Alapprogram.

 

Gyorskeresés

Részletes keresés

Online hosszabbítás

Olvasójegy vonalkódja
Jelszó
Segítség

Hírlevél
A hónap könyve

Banner