Archív tartalom!
A Somogyi-könyvtár honlapja: http://www.sk-szeged.hu
 
Somogyi-könyvtár Fiókhálózat Ellátórendszer 2018 április 22. (vasárnap) 
Akadálymentes változat 
Fiókhálózati ellátórendszer Nyomtat

A Somogyi-könyvtár fiókhálózati ellátórendszere 1998-ban kezdte meg működését. Azért hoztuk létre és működtetjük, mert nincs lehetőségünk minden szükséges dokumentumot beszerezni valamennyi fiókkönyvtárunknak, de állományának segítségével, ezzel a gyarapítási és ellátási módszerrel biztosítani tudjuk az olvasói igények minél teljesebb körű kiszolgálását.

A rendszer magában foglalja mind a 13 fiókkönyvtárat, és központi elemét, a fiókhálózati ellátóraktárat, ahol a nyilvántartás és az adminisztráció történik.
Állománya közel 30 ezer kötetet tartalmaz, ezek nagy része a fiókkönyvtárakban található meg és onnan kölcsönözhető ki. A fiókkönyvtárak munkatársai gondoskodnak arról, hogy a helyi állományrész folyamatosan frissüljön, összetételét az olvasók igényei alapján határozzák meg, esetenként a konkrét kéréseket is figyelembe véve.

A teljes állomány szerepel a Somogyi-könyvtár elektronikus katalógusában. Egy adott mű keresésekor „Fiókhálózati ellátóraktár” lelőhelyet kapva eredményül, olvasóink bármelyik fiókkönyvtárhoz fordulhatnak, és annak közreműködésével juthatnak hozzá a kívánt dokumentumhoz. A raktárból közvetlenül kölcsönözni nem lehet.
Jelenleg a fiókhálózat három könyvtárában, a Csillag téri, az Odesszai és a Petőfi-telepi fiókban folyik gépi kölcsönzés. A hálózat többi fiókjában, mind a saját, mind az ellátórendszer állományát illetően az elektronikus keresés minden esetben a „Kölcsönözhető” státuszt adja eredményül, függetlenül a valós helyzettől. Kérjük ennek figyelembe vételét.

Az ellátórendszer kezelője: Lévay György

Elérhetőségek:

  • telefon: 62/635-394
  • postai cím: 6720 Szeged, Stefánia 2. (a Móra Ferenc Múzeum oldalánál), egy épületben van a Hangoskönyvtárral
  • e-mail

Utolsó frissítés: 2011 november 07. (hétfő) 11:57
 

Gyorskeresés

Részletes keresés

Online hosszabbítás

Olvasójegy vonalkódja
Jelszó
Segítség

Hírlevél
A hónap könyve

Banner