Archív tartalom!
A Somogyi-könyvtár honlapja: http://www.sk-szeged.hu
 
Somogyi-könyvtár 2018 április 22. (vasárnap) 
Akadálymentes változat 
Zacher Gábor – Karizs Tamás : A Zacher

„Aki nem hatol át szenvedélyei poklán, sosem küzdheti le azokat.” Carl Jung

Zacher Gábor, a Péterfy Sándor Utcai Kórház toxikológiai osztályának főorvosa, időhiány miatt biztosan nem írta volna meg még ezt a könyvet. Szerencsénkre, Karizs Tamás, a főorvos gyerekkori barátja, hónapokon át több órán át beszélgetett vele, majd lejegyezte az interjúkat. Így született meg e kötet, melyből kiderül, miben is rejlik a közvetlen stílusú „médiadoktor” népszerűsége.

Ötgenerációs orvos dinasztia tagja, mindig is orvos akart lenni. Baleseti sebészként kezdte, de sajnos hamar fény derült gumikesztyű allergiájára, így váltania kellett.  A Péterfy Sándor Utcai Kórház toxikológiai osztályára került, ahol hamar megtalálta a helyét, hiszen mindig is izgatta a gyors döntés a sürgősségi eseteknél.

Naponta átlag negyven beteget lát el az osztályán, hetente tart előadásokat országszerte, négy egyetemen is tanít, heti egy-két éjszaka ügyel, és még hétvégén is benéz a kórházba. „Szabadidejében” szakirodalmat olvas, tankönyvet ír. Ünnepnapokon mindig Sacher-torta náluk a desszert. Saját bevallása szerint „munkaalkoholista” és „családfüggő”. „Szenvedély nélkül lehet élni, csak nem érdemes, ám meg kell tudni húzni a szenvedélyszerű viselkedés és a szenvedélybetegség közötti határvonalat” - vallja. Természetesen neki is van káros szenvedélye: a pipázás és a mogyoróscsoki evés.

A kötetben Zacher Gábor rengeteg humoros és szívszorító mentős sztorit, mérgezéses és függőségi esetet mesél el. A könyv akár ismeretterjesztő műnek is beillik, hiszen sok új kábítószerrel, alkohollal kapcsolatos tudnivalót ismerünk meg belőle.

„Tízmillió függő országa vagyunk” – állítja Zacher doktor. Az interjúkötetet haszonnal forgathatja minden korosztály, de főleg azok a szülők, akik nem tudnak mit kezdeni kamasz gyermekük hirtelen megváltozott, furcsa viselkedésével.

Mosonyi Helga

Olvasta már? - könyvajánlók

 

Gyorskeresés

Részletes keresés

Online hosszabbítás

Olvasójegy vonalkódja
Jelszó
Segítség

Hírlevél
A hónap könyve

Banner