Archív tartalom!
A Somogyi-könyvtár honlapja: http://www.sk-szeged.hu
 
Somogyi-könyvtár 2018 április 22. (vasárnap) 
Akadálymentes változat 
McCloskey, Jess : Finomságok ajándékba

Tömeg, kapkodás, plazma tv, webáruház – vagy fahéjillat, habverő, fakanálról megízlelt csokoládémáz a konyhában? Mennyivel felemelőbb érzés saját készítésű, ehető ajándékkal meglepni szeretteinket! Ehhez nyújt nagyszerű segítséget az Aréna 2000 Kiadó most megjelent, ízléses kivitelű receptgyűjteménye.

A könyv bevezetőjében megismerkedhetünk a szükséges konyhai eszközökkel és olyan alapvető fogalmakkal, mint vízfürdő, ehető díszítőelem, csokoládéspirál. Az elkészült csemegék megérdemlik, hogy díszbe öltöztessük őket, mielőtt átnyújtjuk szeretteinknek. Ehhez díszdoboz-sablonokat kínál a kötet.

Ha mindent előkészítettünk, fel a kötényt és irány a konyha!

Az ehető ajándékok többsége olyan hozzávalóból készül, amely minden háztartásban megtalálható. A receptek nem igényelnek különösebb szakértelmet vagy gyakorlatot. A szerző érthető, részletes leírást ad az elkészítésről, ínycsiklandó, szép fotókkal segítve ténykedésünket.

A könyvben mindenki talál ínyére valót, legyen a megajándékozott személy csokoládéimádó vagy inkább a csípős ízek kedvelője. Trüffelek, bonbonok, muffinok, grillázsok, dzsemek és zselék, zöldséglekvárok, olajok, ecetek, valamint valódi ínyencségek csábítanak, hogy megalkossuk őket. A szerző minden receptnél tippet is ad, hogyan lehet bátran változtatni a csemegék ízvilágán, mindig éppen azzal, ami kéznél van a kamrában. A sós ízek kedvelői számára adhatunk például sós-borsos sütőtökkrémet, pestot szárított paradicsomból, fokhagymás sajtcipót stb. A szószok tárolásához ötleteket kapunk régi befőttes üvegeink felöltöztetéséhez, címkés, szalagos díszítéséhez.

Karácsony közeledtével e kötet segítségével még szebbé varázsolhatják a készülődés napjait. Merüljenek bele, válogassanak a receptekben, a varázslat bárkinek sikerülhet!

Mosonyi Helga

Olvasta már? - könyvajánlók

 

Gyorskeresés

Részletes keresés

Online hosszabbítás

Olvasójegy vonalkódja
Jelszó
Segítség

Hírlevél
A hónap könyve

Banner