Archív tartalom!
A Somogyi-könyvtár honlapja: http://www.sk-szeged.hu
 
Somogyi-könyvtár 2018 április 22. (vasárnap) 
Akadálymentes változat 
Aranyalma

„Ez kell nyáron, semmi más, balatoni strandolás …” - dudorászhatjuk vígan az Alma Együttessel.

Tizenöt évvel ezelőtt egy gimnáziumi barátság kapcsán alakult meg a mai gyerekek nagy kedvence, az Alma Együttes. Több tehetségkutató versenyt is nyertek, első lemezük művészeti támogatója Bródy János volt.

Kezdetben kizárólag felnőtteknek játszottak, majd egy véletlen megkeresésnek köszönhetően, gyerekeknek kezdtek el zenélni. Egyedi hangvételüknek köszönhetően sorra érkeztek az újabb és újabb felkérések, és egy idő múlva azt vették észre, hogy már kizárólag csak gyerekközönség előtt játszanak.

2009-ben az együttes, több más művész mellett, felkérést kapott a Környezetvédelmi Minisztériumtól a Környezetvédelem Nagykövete címre. Örömmel vállalták a feladatot, hiszen már évek óta dolgoztak az ÖKO-riadó (www. okoriado.hu) programon, amely a gyerekek környezettudatos nevelését vállalta fel, játékos formában. Erről született meg a Szuperkukák című daluk.

Manapság az Alma Együttes évi közel 350 teltházas koncertet ad művelődési házakban, óvodákban, fesztiválokon, céges rendezvényeken.
Többszöri tagcsere után 2011-től a zenekar felállása: Buda Gábor, Maroevich Zsolt, Szabó Tibor, Székely Zoltán.

Mára komoly mennyiségű megzenésített vers halmozódott fel lemezeiken, melyek közül a legnépszerűbb 40 dalt – közkívánatra - képes, kottás formában is kiadták. A kötetben Nagy Bandó András, Kányádi Sándor, Gazdag Erzsi, Weöres Sándor, Petőfi Sándor, Móra Ferenc, Bartos Erika megzenésített verseinek kottái, szövegei, gitárakkordjai találhatóak.

A bájos illusztrációkat Csics Emese, tehetséges, fiatal grafikusművész készítette.

A kottás könyvnek köszönhetően a koncertre járó szülők és gyerekek most már családi körben is előadhatják a megzenésített verseket, csak elő a hangszerekkel és indulhat az éneklés, tánc, móka …

Mosonyi Helga

Olvasta már? - könyvajánlók

 

Gyorskeresés

Részletes keresés

Online hosszabbítás

Olvasójegy vonalkódja
Jelszó
Segítség

Hírlevél
A hónap könyve

Banner