Archív tartalom!
A Somogyi-könyvtár honlapja: http://www.sk-szeged.hu
 
Somogyi-könyvtár 2018 április 24. (kedd) 
Akadálymentes változat 
Ígéretek 5 – antológia

A 82. Ünnepi Könyvhétre immár ötödik alkalommal jelent meg a Garbo Kiadó gondozásában az Ígéretek antológia sorozat legújabb darabja. Június 8-án, a Dugonics téren személyesen is találkozhattak Szecsődy Péterrel, a kötet szerkesztőjével, s néhány, az antológiában szereplő szerzővel.

A Garbo Kiadót 2002-ben alapította Máté Gabriella újságíró és Szecsődy Péter szerkesztő. Több évtizedes munkájuk során sokszor láttak elkallódni igényes, értékes kéziratokat. Éppen ezért tűzte ki célul a kiadó, hogy megjelenési lehetőséget biztosít az értékteremtő gondolatoknak, írásoknak, ezzel mintegy aktív tehetséggondozást vállaltak fel.

A Garbo Kiadó honlapján Ígéretek címmel folyamatosan hirdetnek irodalmi pályázatot vers és novella műfajban. Csak olyan kéziratokat lehet beküldeni, amelyek még nem jelentek meg nyomtatásban. Életkor, végzettség, foglalkozás tekintetében nincs megkötés. A beküldött írásokat szakértők bírálják el, a legjobb művek közös kötetben jelennek meg.

A legújabb antológia válogatása rácáfol az ”… ezek a mai fiatalok ... ezeket már nem érdekli semmi …” , közhelyes véleményre, ugyanis a kötetbe került 61 „ígéretes” tehetségnek nagyon is van mondanivalója, méghozzá megszívlelendő mondanivalója. A „szárnypróbálgatók” többsége tizen- és huszonéves fiatal, de a szerzők sorában szerepelnek érettebb korúak is. Minden vers és novella megannyi sors, gondolat, érzés, álom, emlék, öröm, bánat, fájdalom, szerelem, elmúlás, és még sok más meglepetés. Igazságtalan lenne bármelyik írást is külön kiemelni, de meg kell említenünk, hogy két szegedi tehetséges fiatal egyetemista is szerepel a kötetben.

Aki kész mások érzéseit befogadni, merüljön el az írásokban - aki ihletet érez, vegyen elő egy papírlapot, írjon jót, s kerüljön be az Ígéretek 6-ba …

Mosonyi Helga

Olvasta már? - könyvajánlók

 

Gyorskeresés

Részletes keresés

Online hosszabbítás

Olvasójegy vonalkódja
Jelszó
Segítség

Hírlevél
A hónap könyve

Banner