Archív tartalom!
A Somogyi-könyvtár honlapja: http://www.sk-szeged.hu
 
Somogyi-könyvtár 2018 április 24. (kedd) 
Akadálymentes változat 
Bárdos András: Love story. Mit érez egy férfi?

A szerelem képlete egyszerű: adott egy sikeres férfi és egy vonzó nő. Vagy mégsem ilyen egyértelmű?

Bárdos András „Ítélet” című politikai krimijével tűnt fel az irodalmi palettán. Most megjelent második regényében az érzelmek vizére evez, ugyanis régóta foglalkoztatja a férfi-nő viszony örök problémája.

A Love story az egykori, azonos című regény és film 2010 Magyarországára átültetett változata, mintegy tisztelgés az idén elhunyt Erich Segal (1937-2010) előtt.

A könyv főhőse Olivér, a sikeres banki bróker, nagy nőcsábász, edzőteremben építi testét, hogy felszedje a világ összes cicababáját, luxusautóval jár, Dolce & Gabbana parfümöt és iPhone-t használ, márkás inget, márkás cipőt, márkás farmert visel, érzelmi analfabéta. Magánéletében felszínes, csak a könnyen megszerezhető élvezeteket hajszolja.

Ám egy szép napon, meglepő módon, a bankcenterben felállítanak egy könyves pultot, amely mögött Eszter, a dekoratív , fiatal, művészettörténész lány olvas elmerülten. A nő látványa szíven üti Olivért, s beindul a kémia…

A törtető üzletember és a mély érzésű bölcsész lány annyira eltérő személyiségek, hogy kapcsolatuk eleve működésképtelenségre ítélt.
Bárdos András regényének az az érdekessége, hogy e különös szerelmi viszonyt a férfi szemszögéből élhetjük át. Olivér sokszor egyszerűen nem érti, miért kellene elérzékenyülnie és meghatódnia, ha ő nem érez akkor és ott semmit. Amikor a férfi rádöbben, mennyire rosszul élte az életét, sajnos már késő.

A történet annyira lebilincselő, hogy rövid terjedelme miatt „egy ültő helyben” elolvasható.
Maga a szerző kiknek ajánlja könyvét? „Nőknek, akik többet akarnak tudni a férfiakról, és férfiaknak, akik szeretnék tudni, nincsenek egyedül.”

Mosonyi Helga

Olvasta már? - könyvajánlók

 

Gyorskeresés

Részletes keresés

Online hosszabbítás

Olvasójegy vonalkódja
Jelszó
Segítség

Hírlevél
A hónap könyve

Banner