Archív tartalom!
A Somogyi-könyvtár honlapja: http://www.sk-szeged.hu
 
Somogyi-könyvtár 2018 április 24. (kedd) 
Akadálymentes változat 
Bruce Schneier: Schneier a biztonságról

Bankkártya, elektronikus napló, Facebook, ügyfélkapu, Skype, webáruház ... - életünk minden területére beférkőzött az internet, legfontosabb adatainkat számítástechnikai rendszerek tartják nyilván. A kényelem ugyanakkor veszélyt is jelent, és erről még csak sejtésünk sincs.

Schneier Bruce, a világ egyik legismertebb biztonsági szakértője, valós történeteken keresztül mutatja be, milyen is valójában ez a behálózott világ. Külön érdeme, hogy ezt a „száraz”, csak bizonyos rétegeket érdeklő témát élvezetes, érthető formában tálalja olvasóinak.

Kiderül, a biztonság alapvetően az emberről szól, az emberek érdekében létezik. Sokszor ezért vállalunk a biztonság érdekében kellemetlenségeket - a repülőtéren levetetik a cipőnket, számtalan PIN-kód és jelszó kavarog a fejünkben. Ha eddig még nem jutott volna eszünkbe, a szerző most megválaszolja azt a kérdést is, valójában ki birtokolja az otthoni számítógépünket, holott mi fizettünk érte?

Elmagyarázza, hogy sok biztonsági gyakorlat valójában miért jelent biztonsági kockázatot, és miként érezhetjük magunkat igazán nagyobb biztonságban – nemcsak a világhálón, de a repülőgépek fedélzetén, a munkahelyünkön, az iskolában és a mindennapi életben is.

A szakértő négy fontos dologra hívja fel a figyelmet: 1. A biztonság kompromisszummal jár, abszolút biztonság nem létezik. 2. A biztonság fogyasztói vagyunk. 3. A biztonság egy rendszer. 4. A technológia biztonsági egyensúlytalansághoz vezet.

Még számtalan lebilincselően izgalmas témában kaphatunk választ arra, mi miatt kell tényleg aggódnunk, és miként szabadulhatunk meg félelmeinktől.

Aki angol nyelven, bővebben kíván olvasni a témáról, bátran (!) kattintson a www.schneier.com internetes oldalra.

Mosonyi Helga

Olvasta már? - könyvajánlók

 

Gyorskeresés

Részletes keresés

Online hosszabbítás

Olvasójegy vonalkódja
Jelszó
Segítség

Hírlevél
A hónap könyve

Banner