Archív tartalom!
A Somogyi-könyvtár honlapja: http://www.sk-szeged.hu
 
Somogyi-könyvtár 2018 április 22. (vasárnap) 
Akadálymentes változat 
Farkas Zoltán: Hosszú hétvégék Magyarországon

Az utóbbi években örvendetesen megélénkült hazánkban a belföldi turizmus, egyre nő az itthon eltöltött vendégéjszakák száma. Mindez köszönhető a hétköznapra eső munkaszüneti napok átrendezésének és az üdülési csekk növekvő népszerűségének. Idén még jó pár hétvége áll rendelkezésre, hogy esetleg elutazzunk hazánk valamely tájára.

A most megjelent útikönyv szerzője huszonöt hosszú hétvégén keresztül mutatja be Magyarország legszebb, legismertebb tájegységeit. A rendkívül hasznos kötet tematikus ajánlóval kezdődik, amely megkönnyíti a választást, vágyjék valaki hangulatos város, romantikus hétvége, különleges fürdőhely, családi- és gyermekprogram, emlékezetes étterem, hangulatos borospince, vagy netán   különleges szálláshely után.

A szerző tájegységenként ismerteti az adott hely történelmi-kulturális nevezetességeit, kiegészítésként mindig megadja a Budapesttől mért távolságot, a hasznos honlapok címét, a helybeli információs irodák elérhetőségét. A  szálláshelyeket árkategóriánként sorolja fel, így a diákszállótól a luxus kastélyig mindenki talál pénztárcájának megfelelőt.

A gondos válogatás külön érdeme, hogy még néhány, a határ túloldalán fekvő települést is ajánl az utazó figyelmébe (Ruszt, Kassa, Pozsony, Szabadka, Nagyvárad), természetesen a kinti hotelek, éttermek, szórakozóhelyek felsorolásával.

A műben kiemelt keretben szerepelnek a gyermek- és családbarát programok, a bakancsos kirándulóhelyek, borospincék.

A kötetet több mint ötszáz gyönyörű fénykép, és megannyi térkép illusztrálja.

A szerző egy évtizede járja személyesen Kelet-Közép-Európát és gyűjti  megszállottan az érdekességeket, információkat – ez garantálja útikönyve megbízhatóságát.

Ha útnak indulnak, ne maradjon ki a bőröndből e hasznos „idegenvezető”.

Mosonyi Helga

Olvasta már? - könyvajánlók

 

Gyorskeresés

Részletes keresés

Online hosszabbítás

Olvasójegy vonalkódja
Jelszó
Segítség

Hírlevél
A hónap könyve

Banner