Archív tartalom!
A Somogyi-könyvtár honlapja: http://www.sk-szeged.hu
 
Somogyi-könyvtár 2018 április 22. (vasárnap) 
Akadálymentes változat 
Horvát szigetek : turista útikönyv

A legenda szerint, amikor Isten elosztotta a Földet, a horvátokról megfeledkezett, ezért belenyúlt  zsákjába és odadobott nekik egy halom gyöngyöt. Így jöttek létre a horvát szigetek.

Horvátország az ezer sziget országa, mintegy 5800 km-rel a világ egyik leghosszabb tengerpartját mondhatja magáénak.  Minden sziget külön történet a maga látnivalójával, hagyományával,  nevezetességével. Magyarországról évről-évre mind többen utaznak horvátországi pihenésre, a vendégéjszakák száma egyre nő.

Számtalan útikönyv jelent már meg a horvát tengerpartról, a mostani annyiban különbözik társaitól, hogy „csak” az Adriai-tenger horvát szigeteiről ad részletes leírást. Rosandic, Karlo, a szerző, az Adriai-tenger északi részétől Közép-Dalmácián át a déli rész felé haladva mutatja be a szigeteket, minden esetben kiemelve az adott  hely történelmi, kultúrtörténeti emlékeit. A sok kis öböl,  kristálytiszta kék víz, napsütés, kellemes strandok -  mind-mind felejthetetlen élményt ígérnek a turisták számára. Nem beszélve a történelmi és kulturális emlékekről, gasztronómiai élvezetekről. A kötetben feltárul Isztria, Kvarner, a Zadari-szigetek,  a Sibeniki szigetcsoport, Közép-Dalmácia, Dél-Dalmácia lenyűgözően gazdag világa.

Az útikönyv érdekessége, hogy  a szerző  a lakatlan szigeteket is sorra veszi. A 651 lakatlan sziget némelyike szebb napokat is látott, azonban ma már csak  hajósok kedvelt célpontja.

A kötet végén adriai csemegéket ismerhetünk meg: borfajtákat,  védett állatokat,  világítótorony-szigeteket, amelyek csalogató célpontok a romantikus lelkületű utazók számára.

Turisták számára nélkülözhetetlen információkkal zárul a mű. A világítótornyokat, marinákat,  kempingeket és a búvárengedélyek kiadásával foglalkozó szervezetek címét gyűjtötte csokorba a szerző.

A színes fényképekkel, térképekkel gazdagon illusztrált útikönyv minden Horvátországba készülő  turista számára nélkülözhetetlen kalauz.

Mosonyi Helga

Olvasta már? - könyvajánlók

 

Gyorskeresés

Részletes keresés

Online hosszabbítás

Olvasójegy vonalkódja
Jelszó
Segítség

Hírlevél
A hónap könyve

Banner